Case study

Herfinanciering woningportefeuille bij een Duitse bank

Voor een van onze opdrachtgevers hebben we voor een woningportefeuille een langjarige senior beleggingsfinanciering van € 80 miljoen afgesloten bij een Duitse bank.

Activa
Vastgoed (residentieel)
Hoofdsom
€ 80.000.000
Doel
Herfinanciering
Type
Beleggingsfinanciering
Opdrachtgever
Private investeerder
Inleiding

In de afgelopen jaren heeft onze cliënt een portefeuille opgebouwd van ongeveer 600 woningen in de Randstad. Deze portefeuille omvat voornamelijk zorgvuldig getransformeerde kantoorgebouwen tot hoogwaardige appartementen, aangevuld met een deel nieuwbouwwoningen. Met het oog op het optimaliseren van hun financiële strategie voor de komende jaren, is Asset Partners ingeschakeld.

Doelstellingen van de client

In de voorbereidende fase werd duidelijk dat onze cliënt twee belangrijke doelstellingen had. Ze zochten naar een financieringsoplossing die het mogelijk maakte:

i) langjarig te financieren tegen gunstige voorwaarden. Onze cliënt zocht een financier die een langdurige beleggingsfinanciering zou verstrekken tegen betere voorwaarden dan de huidige financier.

ii) een gedeelte van het eigen vermogen te herkapitaliseren. Onze client zocht naar een financieringsaanbod die het mogelijk maakte om een gedeelde van de gecreëerde waarde als dividend uit te keren.

Werkzaamheden

Asset Partners is gestart met een predeal due diligence. Dit omvatte het evalueren van de beschikbare informatie over de vastgoedportefeuille en het bestuderen van bestaande businessplannen. In gevallen waar verbeteringen nodig waren, hebben we samengewerkt met de cliënt om deze gegevens te verbeteren volgens de normen die gehanteerd worden op de internationale financieringsmarkt.

Dit vormde de basis voor het financieringsmemorandum die we hebben opgesteld en waarmee een competitieve tender is georganiseerd tussen binnenlandse- en buitenlandse banken en institutionele beleggers. Hieruit is een Duitse bank als geprefereerde partner gekomen. Asset Partner heeft het volledige traject begeleid tot aan de closing en het uitboeken van de gelden.

Resultaat

De samenwerking resulteerde in een herfinanciering van de bestaande leningen en een groot deel van het eigen vermogen. Dit stelde onze cliënt niet alleen in staat om een langlopende financieringsoplossing te verkrijgen met gunstige voorwaarden van een nieuwe financier, maar ook de vrijgemaakte gelden aan te wenden voor nieuwe investeringsmogelijkheden.

Neem contact op

Ook bezig met de optimalisatie van je financieringsstrategie? Neem contact op met Asset Partners en ontdek hoe wij kunnen helpen.

Meer projecten

€ 16.000.000
Herfinanciering van het eigen vermogen
Beleggingsfinanciering
€ 23.000.000
Bouw- en beleggingsfinanciering bij een Nederlandse bank
Beleggingsfinanciering
€ 40.000.000
Fondsstructurering vastgoedfonds
Beleggingsfinanciering
€ 84.000.000
Acquisitiefinanciering kantorenportefeuille bij een Duitse bank
Acquisitiefinanciering
$ 25.000.000
Herfinanciering droge bulkschepen bij een Nederlandse bank
Herfinanciering