Scheepvaart

Oplossingen in een uitdagende markt

Wij werken met binnen- en buitenlandse financiers en investeerders om scheepseigenaren in verschillende sectoren  financieringsoplossingen te bieden buiten de traditionele kaders.

Analyse van de financieringsvraag als vertrekpunt

Een diepgaande analyse van jullie kapitaalbehoefte is het vertrekpunt van de samenwerking. Samen bepalen we vervolgens de focus: dit kan de laagste kosten zijn, maar ook andere aspecten zoals het hefboomniveau, specifieke flexibiliteit of een krappe deadline. Wij werken voor de volgende doelstellingen:

De diensten die wij voor scheepvaart bieden

S
Schuldfinanciering
Wij arrangeren senior- en achtergestelde leningen bij internationale banken, verzekeraars, pensioenfondsen en fondsmanagers.
EV
Eigen vermogen
Wij plaatsen meerderheid en minderheidsdeelnemingen in scheepvaartprojecten via een in-house investeringsvehicle.
H
Herstructureringen
Wij verzorgen oplossingsgerichte trajectbegeleiding voor aandachts- en bijzonder beheer dossiers voor financiers en hun klanten.

Vergelijk de voorwaarden per type financiering

Eigen vermogen
Achtergesteld
Senior
Min. bedrag
€ 4,0 mln.
€ 4,0 mln.
€ 2,5 mln.
Min. kosten
1,5% p.j.
6,0% p.j.
IRR: 10,0% p.j.
Max. LtV
65%
80%
n.v.t
Max. termijn
10 jaar
10 jaar
7 jaar
Min. afsluitprovisie
0,25%
0,75%
n.v.t.
Zekerheden
1ste hyp.
Flexibel
Geen
Doorlooptijd
2 - 3 maand
2 - 3 maand
1 - 2 maand
Werkwijze

Expertise met goede toegang tot kapitaal

Toegang tot zowel schuldfinanciering en eigen vermogen stelt ons instaat maatwerkoplossingen aan scheepseigenaren te bieden buiten de traditionele kaders. Daarbij benaderen we proposities door de bril van de investeerder en financier.

Voorbereiding

Wij brengen gezamenlijk jullie wensen in kaart en beoordelen de schepen en plannen. Daarbij is onze kritische blik en gedegen analyse van het project de basis voor een succesvolle transactie.

Business case

Daarna starten we met het schrijven van een business case voor jullie propositie. Hierin formaliseren we de kapitaalsbehoefte en beschrijven we alle belangrijke informatie over de schepen.

Uitvoering

Vervolgens gaan we naar de markt en voeren de transactie uit. Wij verzorgen de uitwerking tot de transactie is voltooid. We werken op succesbasis, dus ons belang is gelijk met dat van de klant.

Marktmonitor

De laatste ontwikkeling van de rentetarieven

Bedankt. Jouw aanmelding is ontvangen.
Er is iets fout gegaan.
Wekelijkse nieuwsbrief •  Rentestanden  •  Geen spam